Treball hipopressiu postpart

Treball hipopressiu postpart

La gimnàstica abdominal hipopressiva està guanyant popularitat. Qui no ha sentit parlar d’ella i dels seus increïbles beneficis? La veritat és que cada vegada són més els centres i gimnasos que ofereixen aquest tipus d’exercicis, assegurant que ajuden a tonificar l’abdomen i a enfortir el sòl pelvià.

La tècnica de la gimnàstica hipopressiva o abdominals hipopressius ajuda a treballar la musculatura de l’abdomen a través del control de la respiració, combinant-lo amb postures i moviments la finalitat dels quals és disminuir la pressió de la cavitat abdominal, pelviana i toràcica. L’exercici es fa en apnea profunda, obrint costelles i treballant el diafragma, els músculs abdominals i el sòl pelvià.

Els abdominals hipopressius s’utilitzen tant en l’àmbit de la salut (per a prevenir i tractar problemes) com en l’esport, perquè són múltiples els seus beneficis. Així doncs, qualsevol persona podria realitzar-los, encara que en l’actualitat la seva major aplicació la trobem en la recuperació postpart.

Aquest tipus d’exercicis poden anar bé en alguns casos de diàstasis abdominal, però cal tenir en compte que no en tots, i que fins i tot l’espai pot arribar a fer-se més gran. És molt important que sempre hi hagi una valoració professional d’un fisioterapeuta.

 

BENEFICIS

Amb la pràctica dels hipopressius provoquem un descens de la pressió intraabdominal que ajuda a prevenir hèrnies abdominals, inguinals, prolapses… Al seu torn, augmenta el retorn venós i el flux sanguini, ajudant-nos a millorar la circulació i la pesadesa de cames.

Però practicar-los durant el postpart és especialment beneficiós, perquè ajuda en la contracció de l’úter i tonifica els músculs abdominals. A més, enforteix la musculatura del sòl pelvià, que després de l’embaràs i el part sol quedar afeblida.

Els hipopressius són una de les millors opcions tant en el postpart immediat com tardà. Si la dona ja els coneixia i practicava abans de l’embaràs, pot realitzar algun exercici tombat o asseguda uns pocs segons en els dos dies següents al part. Això ajudarà a “descongestionar” l’úter per a la seva tornada a la posició i grandària que tenia abans de l’embaràs. Passats aquests dos dies, és convenient descansar, relaxar-se i tornar al treball hipopressiu passades les sis setmanes del part. Totes aquestes recomanacions han d’anar sempre amb supervisió d’un fisioterapeuta especialitzat.

En cas de cesària, no es podran practicar fins a les vuit setmanes posteriors a l’operació. En qualsevol cas, sempre es recomana acudir a un/a fisioterapeuta especialitzat/ada que valori l’estat de la musculatura, tant abdominal com perineal, i l’estabilitat de la pelvis per a tornar al treball de sòl pelvià.

Els hipopressius ajuden a enfortir el sòl pelvià, millorant les incontinències urinàries, els problemes perineals, els prolapses i les relacions sexuals. En enfortir la faixa abdominal, reduïm cintura, protegim la zona lumbar i normalitzem la postura.

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?