fisioteràpia esportiva

Fisioteràpia esportiva

La fisioteràpia esportiva és una branca de la fisioteràpia, que va dirigida a tota persona que practiqui esport habitualment, tant si és un esport de base, amateur, salut, d’elit o alt rendiment.

La fisioteràpia esportiva consisteix a fer un treball preventiu i un altre de recuperació de lesions.

El treball preventiu:
Consisteix a millorar i treballar la condició muscular de l’esportista, evitant les càrregues i corregint el mal gest esportiu. Treballarem la musculatura amb massatge esportiu per descarregar o tonificar segons com es trobi en aquell moment l’esportista. No és igual el tractament quan l’esportista sortirà fer l’activitat, que quan l’esportista ha acabat l’activitat esportiva, les maniobres són completament diferents, els efectes que busquem també ho són, les dues teràpies són necessàries, ens ajuda a optimitzar la bona condició muscular i estructural de l’esportista.

Amb una bona feina preventiva podríem evitar moltes lesions.

Els beneficis que obtenim d’un treball preventiu són múltiples, principalment evitem el risc de lesió, millora el rendiment esportiu, la musculatura estarà al nivell més alt, augmentarà la seva elasticitat, la seva adaptació a l’esforç serà millor i per descomptat millorarà el seu estat anímic i psicològic com ja s’ha demostrat a diferents estudis.

Recuperació de lesions:
Es comença amb un diagnòstic en un centre mèdic que presti serveis de traumatologia, a partir d’aquí comença un treball multidisciplinari, comptant amb un traumatòleg, nutricionista, preparador físic, psicòleg esportiu, cardiòleg, diferents especialistes per optimitzar el treball de l’atleta a l’activitat física. Mitjançant agents físics tals com, cinesiteràpia, electroteràpia, termoteràpia, crioteràpia, hidroteràpia, embenats funcionals, embenat neuromuscular, punció seca, entre altres.

Rehabilitació de la lesió:
Es farà una bona planificació dels entrenaments, exercicis d’estabilitat articular, bona feina de propiocepció, estiraments, enfortiments. També marquem unes pautes de conducta a l’esportista, que ha de seguir per facilitar-ne la recuperació. El nostre objectiu és recuperar la lesió en el menor temps possible amb tota la seva funcionalitat. Hem de readaptar l’esportista als entrenaments. No es pot començar de 0 a 100, la tornada a l’activitat es farà progressiva, primer adaptarem l’esportista a l’entrenament, després readaptarem l’esforç i, finalment, el gest esportiu.

L’atleta ha de respectar els temps de recuperació, ha de formar equip amb els terapeutes i col·laborar-hi en tot moment.

Són moltes les lesions que es tracten en fisioteràpia esportiva, tendinitis, esquinços, turmell, lligaments laterals del genoll, creuats, esquinç de canell, lesions musculars, trencament de fibres, contractures, osteopatia de pubis, etc.

La fisioteràpia esportiva té com a finalitat la prevenció; si fem una bona prevenció no haurem de rehabilitar cap lesió, ja que així l’atleta estarà al màxim de les seves facultats.

 

 

 

No perdis el fil

Sigues el primer a conèixer les novetats i les promocions

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@gabinetmedic.com

× Et podem ajudar?